Sign In

Министар правде разговарао са Специјалним извјестиоцем УН за права на слободу мирног окупљања и удруживања

Објављено:

Министар правде Влади Републике Српске Милош Букејловић разговарао је данас, у Бањој Луци, са Специјалним извјестиоцем УН за права на слободу мирног окупљања и удруживања Клемантом Њалетосијем Вулеом (Clement Nyaletsossi Voule).

На састанку је анализиран садржај релевантних домаћих прописа који се односе на процедуралне и практичне мјере одржавања мирних окупљања и праксе у вези са остваривањем права на слободу мирног окупљања и слободу удруживања, као и изазовима у остваривању овог права.

Министар Букејловић је упознао Специјалног извјестиоца УН-а о степену усклађености домаћег законодавства са међународним стандардима, како би се оцијенило стање и усклађеност законских рјешења која се односe на остваривање права на слободу мирног окупљања и слободу удруживања.

Он је рекао да је унапређење законских рјешења која омогућују остваривање овог права изузетно важно у сваком демократском друштву.

 „Право на слободу мирног окупљања и слободу удруживања је основно право и један од темеља демократског друштва, посебно јер се учешће грађана у демократским процесима у великој мјери, остварује, кроз чланство у удружењима у којима се међусобно повезују и  теже заједничким циљевима. Стога је важно унаприједити законска рјешења која омогућавају остваривање овог права", рекао је  министар Букејловић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.