Sign In

Спремност за активности на унапређењу адвокатске дјелатности

Објављено:

Mинистар правде у Влади Републике Српске Милош Букејловић одржао је данас, у Бањој Луци, састанак са предсједником Адвокатске коморе Републике Српске Далибором Мрша и предсједницом Збора адвоката Бања Лука Вањом Лакић, на којем је разговарано о актуелним питањима везаним за адвокатску дјелатност.

На састанку је разговарано о  активностима које се односе на организовање едукације за чланове Адвокатске коморе, у вези са заступањем у предметима преступништва младих и кривично-правне заштите дјеце, како би се обезбиједили услови за добијање потребних цертификата о стручној оспособљености за обављање послова из области преступништва младих и кривично-правне заштите дјеце.

Овом приликом је договорено да ће едукатори Министарства правде вршити стручно усавршавање адвоката, путем зборова адвоката, као и да Aдвокатскa коморa преузмe одговорност за организацију техничког дијела наведених активности уз обезбјеђивање потребнe логистикe и ресурсa.

Било је ријечи о идеји Адвокатске коморе за оснивање Адвокатске академије, која би се бавила обавезном едукацијом адвоката из свих области права, са циљем постизања вишег степена стручности и ефикасности у обављању ове дјелатности, те о приједлогу да се испитају могућности за провођење усавршавања адвоката за заступање у предметима ратних злочина пред Судом БиХ.

Такође, настављени су преговори око доношења нове Тарифе о наградама и накнадама трошкова за рад адвоката те је договорено да је потребно наставити активности ради усаглашавања ставова Адвокатске коморе  и ресорног министарства.

На састанку је изражена обострана спремност за даљом сарадњом, као и отвореност за будуће активности на унапређењу адвокатске дјелатности.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.