Sign In

Закон о суђењу у разумном року за бољи рад правосуђа

Објављено:

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас, у оквиру Дванаесте редовнe сједнице, у Бањој Луци, Приједлог Закона о заштити права на суђење у разумном року, којим се уређује заштита овог права као и право на правично задовољење због његове повреде које се остварује у судском поступку.

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић је навео да се овим актом први пут у Српској и БиХ ова област законски уређује.

"Овај закон нам је потребан. Не идеализујем га, али важан је и битан за бољи рад правосудних институција у Српској у смислу заштите права грађана. У примјени овог закона веома брзо ћемо уочити разлике у динамици, поступању и квалитету рада на овом плану. Овај закон треба грађанима, али и онима који руководе правосудним институцијама", навео је министар Касиповић.

Он је додао да ће бити вођен регистар о поступцима иницираним правним средствима за заштиту права на суђење у разумном року.

"Односно када и како се дошло до кршења поменутог права. Неће сви бити сретни овим законом, али мислим да вриједни и честити људи у правосуђу годинама и с нестрпљењем очекују овакав акт", рекао је министар Касиповић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.