Sign In

Утврђен Приједлог Закона о измјенама и допунама Закона о посебном режиму извршења казне затвора

Објављено:

Влада Републике Српске је утврдила Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о посебном режиму извршења казне затвора,  којим су извршене измјене и допуне одредаба које се односе на извршење казне доживотног затвора.

Овим законом уређује се поступак распоређивања затвореника који се налазе на извршењу казне затвора у Одјељење са посебним режимом извршења казне затвора, његова организација, положај затвореника, дисциплинска и материјална одговорност затвореника, као и поступање према затвореницима на извршењу казне доживотног затвора.

Основни разлог измјена и допуна овог закона је усклађивање одредаба са Кривичним закоником Републике Српске и Законом о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске.

С обзиром на то да постојећа законска регулатива у области извршења кривичних санкција прописује општи режим извршења казне затвора, било је неопходно уредити извршење казне доживотног затвора, како би се заокружио правни оквир за извршење казне затвора.

Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о посебном режиму извршења казне затвора ће, у наредном периоду, бити упућен у скупштинску процедуру.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.