Sign In

Примарном превенцијом криминалитета до сигурне заједнице

Објављено:

​Пети пенолошки форум, на којем су стручњаци из ове области размјенили искуства у свакодневном раду са осуђеним лицима, одржан је данас, у Бијељини, у организацији Удружења пенолога бијељинске регије.

Централна тема форума односла се на примарну превенцију криминалитета кроз едукацију јавности, а овом приликом су представљени и конкретни задаци и смјерови за јачање превенције као и 15 научно-стручних радова.

Окосницу Удружења пенолога чине запослени у Казнено поправном заводу у Бијељини који своје искуство из рада са лицима лишеним слободе, каналишу ка широј друштвеној заједници, са циљем да се унаприједи превенција криминалитета.

 „Едукација јавности о проблему криминалитета изузетно важна, стога је ово удружење, своја искуства стечена у пракси пренијело и кроз низ предавања средњошколцима и студентима, у Бијељини", изјавио је предсједник Удружења пенолога регије Бијељина Драго Симеуновић.

Он је додао да је, у пенолошком смислу, ситуација у свим затворским установама у Републици Српској, прилично задовољавајућа те да се у процесу ресоцијализације осуђених лица настоји временом доћи до што бољих резултата.

Поред чланова Удружења пенолога, на форуму су учествовали директор Казнено поправног завода Бијељина, представници градске управе Града Бијељина, универзитетски професори и асистенти, представници судова и тужилаштва, унутрашњих послова као и студенти.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.