Sign In

Од данас подјела регресираног дизела широм Српске

Објављено:

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обавјештава пољопривредне произвођаче да је подјела регресираног дизел горива за 2022. годину кренула данас широм Републике Српске.

 

Висина премије износи 0,50 КМ по литру, а одобрава се 100 литара дизел горива за хектар обрадивог пољопривредног земљишта.

 

У првом обрачуну одобрено је 3.883.635 литара за 3873 корисника који су тренутно испунили услове, за шта је издвојено  1.941.815 КМ.

 

Спискови корисника који су обухваћени првим обрачуном послани су свим локалним управама у Републици Српској и доступни на интернет страници Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.

 

Рок за ажурирање података у АПИФ-у на основу чега пољопривредници стичу право на регресирани дизел је 15. мај, а Агенција за аграрна плаћања ће у складу с тим вршити додатне допуне спискова корисника.

 

Регресирано дизел-гориво корисници могу преузети до 31. октобра 2022. године код овлаштених дистрибутера који су склопили споразум са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде.

 

Пољопривредни произвођачи који нису обухваћени првим обрачуном биће благовремено обавијештени о наредном обрачуну.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.