Sign In

Министар Минић отворио Сајам Агробелгрејд

Објављено:

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић са министрицом пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Јеленом Танасковић отворио је Четврти регионални сајам воћарства, повртарства и виноградарства "Агро Белгрејд 2023", на Београдском сајму, током којег ће се наредна три дана представити више од 500 излагача из региона и свијета, међу којима су и излагачи из Републике Српске.

"Ово је мјесто гдје излагачи из Републике Српске могу `раме уз раме` да са свим пољопривредним произвођачима из региона покушају дати допринос и показати да су спремни за једну велику утакмицу која предстоји, а то је производња хране и енергије", рекао је министар Минић на отварању.

Министар Минић је истакао да је Република Српска у сектору пољопривреде у посљедње четири године издвојила огромна средства и да су урадили све да би српски сељак опстао и преживио у кризна времена.

Он је навео да је Српска повећала укупна средства за капиталне инвестиције у протекле четири година за више од 200 одсто, да је аграрни буџет за 2023. годину већи за 100 одсто, а укупна давања за 70 одсто.

Пољопривредни произвођачи у Српској су у протекле четири године, како је рекао министар, набавили више од 1.100 најмодернијих трактора и више од 4.500 прикључних машина и прикључака, а урађено је више од 100 капиталних инвестиција када је упитању производња стоке и прерада хране, а у систем за наводњавање више од 40 милиона КМ.

Министар Минић је указао да Српска са Владом Србије остварује изузетну сарадњу у свим областима, а да се нарочито показала ефикасна и интензивна у кризна времена када су све очи биле упрте у Србију за снабдијевање пшеницом и другим животним намирницама

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.