Sign In

Из Компензационог фонда 4.122.000 КМ за шумарство

Објављено:

Уважавајући тржишне поремећаје настале поскупљењем нафте, нафтних деривата и других репроматеријала везаних за радове у шумама и недостатак квалификоване радне снаге (сјекачи и трактористи) који директно утичу на производњу у шумарству Влада Републике Српске ће, на приједлог ресорног Министарства, путем Компензационог фонда Републике Српске обезбиједити недостајући износ средстава за производњу шумских дрвних сортимената у износу од 4.122.000 КМ. 

Министарство је ову мјеру препознало као једну од кључних приоритета у шумарству Републике Српске. Мјера се по први пут примјењује у шумарству а циљ је остваривање планиране производње, обезбеђење сировине дрвопрерађивачком сектору, подршка извођачима радова у шумарству, унапређење пословања Јавног предузећа шумарства, очување радних мјеста и додатно запошљавање у сектору. 

Напомињемо да је Министарство у текућој години, у циљу ефикасније производње, путем Јавног конкурса већ подржало набавку шумске механизације (4 шумска трактора) за потребе извођача радова у шумарству. Исто тако, у припреми је објављивање поновног Конкурса за потребе унапређења шумарства у Републици Српској.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.