Sign In

Ћорић: Јахорина заслужује одговарајућу саобраћајну инфраструктуру

Објављено:

Олимпијски центар Јахорина нема довољно мјеста за све оне који желе боравити на тој планини и због тога заслужује одговарајућу саобраћајну инфраструктуру, рекао је министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

- У току је реконструкција регионалног пута Пале - Јахорина, пројекат вриједан више од пет милиона марака. Радови су тренутно заустављени због временских неприлика. Наставићемо радове чим се стекну услови, али највећи недостаци на том путу су отклоњени, било је неколико клизишта, који су санирани - поручио је Ћорић.
Он је напоменуо да Јахорина у ових 15 дана, откако је почела нова зимска сезона, биљежи бројне рекроде, који су вриједни пажње.
- Остаје нам да завршимо још комуникацију преко Бруса до Требевића. На Јахорини је било неколико пројеката, радиће се пасарела, урађен је и кружни пут, који ће бити пуштен у саобраћај на прољеће - рекао је Ћорић.
Он је додао да Јахорина нема ни довољно паркинг мјеста, и да ће се са локалним заједницима радити на рјешавању тог питања.
Регионлни пут Чајниче - Метаљка је такође у јако лошем стању.
- Радиће се на њему у току сљедеће године, какао би адекватно повезао тај крај са Црном Гором - нагласио је Ћорић.
Радови на ауто-путу Бањалука - Приједор започети су прије 40 дана.
- То је најбољи уговор у окружењу по питању изградње ауто-пута на концесију. Треба нагласити да кинеска фирма најављује завршетак радова прије свих рокова - истакао је Ћорић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.