Sign In

Завршена вакцинација радника "Аутопутева Републике Српске"

Објављено:

​У Институту за јавно здравство данас је вакцинисана посљедња група радника Јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске".

Директор Института Бранислав Зељковић позвао је све институције од значаја у Републици Српској, али и пословне субјекте, да у наредном периоду приступе процесу вакцинације.

"Заједно са Заводом за медицину рада и спорта, циљ нам је да кроз мобилне тимове обухватимо одређени дио пословних субјеката, који имају велики број радника и за које би било непрактично да долазе на вакцинационе пунктове", рекао је Зељковић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, јако је важно да сви грађани у Републици Српској препознају значај вакцинације, те да се вакцинише што више грађана, како би јесен у епидемиолошком смислу била што мирнија.

Директор "Аутопутева" Душан Топић истакао је да је ово предузеће током цијеле пандемије строго поштовало препоручене мјере, како би заштитило све раднике, прије свега оне на наплатним кућицама, који су у сталном контакту са возачима.

"Циљ нам је био и да обезбиједимо несметано функционисање нашег предузећа. Са таквом праксом настављамо и данас, вакцинацијом и ревакцинацијом наших радника. Резултат наше одговорности је да су током пандемије сва наша градилишта радила планираном динамиком", напоменуо је Топић.

Вакцинацији радника "Аутопутева" присуствовао је и савјетник министра саобраћаја и веза Жељко Гребић, који је похвалио руководство и раднике овог јавног предузећа јер су показали друштвену одговорност.

"С обзиром на то да је Влада обезбиједила довољне количине вакцина, позивамо све грађане да се вакцинишу, јер тиме штите и себе и друге", нагласио је Гребић. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.