Sign In

Свечано отворен шестосјед "Трново" у дијелу Јахорине - Обућина Баре

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић данас је на Јахорини заједно са директором Олимпијског центра Дејаном  Љевнајићем свечано отворио нове инсталације шестосједа "Трново", смјештеног у дијелу Јахорине - Обућина Баре.

Министар Ћорић изразио је задовољство због реализације низа пројеката на Јахорини у претходном периоду у вриједности више од 90,2 милиона марака.

„Олимпијски центар "Јахорина" у претходном периоду реализовао је веома важне пројекте, како бисмо ову сезону дочекали као један од намодернијих ски-центара у Југоисточној Европи. Како би се примио велики број посјетилаца из региона и Европе, неке од најзначајнијих инвестиција завршене су у много краћем року од предвиђеног или очекиваног. Изграђене су модерне жичаре, гондоле, шестосједи и ски-лифтови, уређене и освијетљене ски-стазе, модернизовани системи за осњеживање, набављена опрема и машине. Велики број радника био је ангажован", рекао је министар Ћорић.

Министар Ћорић истакао је да су Влада Републике Српске и Министарство саобраћаја и веза  препознали значај развоја Јахорине и подржали Олимпијски центар у реализацији пројеката чији је циљ унапређење и модернизација скијалишта.

„Подсјетио бих на богату историју Јахорине, на чињеницу да су се на њеним стазама скијала и такмичила најпознатија свјетска имена, да је Јахорина од Олимпијских игара до данас симбол пријатељства и мира и да заслужује да се одржи на свјетској скијашкој мапи. То је могуће само кроз улагања у капацитете које имамо и изградњу нових, како би се на Јахорину привукао што већи број спортиста и рекреативаца  и вратила велика међународна спортска такмичења", навео је Ћорић.

Министар Ћорић поручио је да ће већа посјета Јахорини  допринијети јачању општина сарајевско-романијске регије, повећању броја запослених, попуњавању туристичких и угоститељских капацитета и унапређењу привредног амбијента.

„Подршком развоју Јахорине подржавамо регионални развој Републике Српске", рекао је Ћорић.

 


Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.