Sign In

Министар Ћорић у Приједору: У току радови на рехабилитацији регионалног пута у Љубији

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић и министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић боравили су данас у Приједору, гдје су се састали са замјеником градоначелника Приједора Жарком Ковачевићем и директором Рудника жељезне руде "Љубија".  На састанку је разговарано о значајним инфраструктурним пројектима који су у току и континуираној подршци граду Приједор у реализацији различитих пројеката. 

 Министар Ћорић посјетио је дирекцију "Арселор Митала" и РЖР "Љубија", те је обишао копове Рудника жељезне руде "Љубија". Најављена су инвестициона улагања и покретање експлоатације жељезне руде на копу. 

Министар Ћорић посјетио је у Љубији локацију на којој се изводи рехабилитација дијела регионалног пута у дужини од 300 метара.

Он је навео да је данас сазнао да постоји потреба за још 1.200 метара за продужење овог регионалног пута.

"Сигуран сам да ћемо у наредном периоду изнаћи могућност да завршимо комплетан овај дио регионалног пута који би користили становници овог подручја с обзиром на то да привремено користе руднички пут који ће касније бити у експлоатационом пољу и становништво неће моћи да га користи", рекао је Ћорић новинарима у Љубији код Приједора гдје је данас најављено покретање производње руде након 29 година.

Начелник градског Одјељења за саобраћај, комуналне послове, заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове Драгослав Кабић рекао је да реконструкцију овог путног правца финансира Влада Републике Српске.

"Предузеће `Приједорпутеви` има уговор са `Путевима Републике Српске` за одржавање регионалних путева и у складу са тим буџетским средствима овдје се врши ревитализација. Ово је значајно за мјештане Љубије и мјештане села који овим путним правцем долазе до својих кућа", рекао је Кабић.

Он је оцијенио да је ово значајна инвестиција, поред три милиона КМ које је Влада обезбиједила за реконструкцију путне мреже на подручју Приједора.

"То је сигурно још један показатељ добре намјере, прије свега, Градске управе и Владе Републике Српске да омогуће нормалнији живот свим грађанима овог подручја", додао је Кабић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Љубија Горан Праштало изразио је задовољство и због асфалтирања дијела Улице Тоне Перића у дужини од 300 метара и због, како је рекао, готово сасвим извјесног покретања производње у руднику Љубија.

"То је за нас у локалној заједници веома важно. Имамо договор са Министарством /саобраћаја и веза/ да ћемо радити и даље асфалтирати пут према Бришеву који се спаја са тим селима у саставу мјесне заједнице Љубија и који је повезују директно са Санским Мостом", рекао је Праштало.

Бивши предсједник Савјета мјесне заједнице Љубија Миле Инђић навео је да је ријеч о улици у којој је асфалт стар 40 година.

"Ми смо и раније тражили да се то ради, прије 10 и више година, међутим ево данас је дошло до рјешења и извођења радова захваљујући граду и Влади Српске", рекао је Инђић.    
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.