Sign In

Потписан Меморандум о разумијевању о мeђусобној сарадњи на развоју саобраћајног сектора у Републици Српској

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић и заступник Огранка кинеске фирме „CHINA RAILWAY DESIGN CORPORATION" (CRDC) у Србији Генг Син (Geng Xin) потписали су данас Меморандум о разумијевању о мeђусобној сарадњи на развоју саобраћајног сектора у Републици Српској.

Министар Ћорић истакао је да је потписивање Меморандума о разумијевању о међусобној сарадњи на развоју саобраћајног сектора у Републици Српској веома значајно за Републику Српску, наводећи да ће међусобна сарадња допринијети унапређењу и реализацији стратешких планова Републике Српске из области друмског и жељезничког саобраћаја.

Представници кинеске фирме „ЦРДЦ" констатовали су да постоји велики интерес кинеских компанија за улагање у Републику Српску у области саобраћаја, истичући да ће сарадња са Републиком Српском бити усмјерена на развој саобраћајног сектора у Републици Српској, кроз пружање низа различитих услуга које укључују савјетовање о пројектима, надзор над пројектима, израду пројектне документације, набавке, извођења, монтаже, пуштање у рад и подршку у вези са финансирањем пројеката од стране кинеских финансијских институција.

Министар Ћорић захвалио је делегацији кинеске компаније на доброј сарадњи и изразио увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена и у наредном периоду.

„ЦРДЦ" (China Railway Design Corporation) је пројектантско предузеће и свјетски позната групација под управом Кинеских жељезница ("China Railway"), са сједиштем у Тијенђину, сврстана међу првих стотину пројектантских кућа у Кини. 

Према укупној снази, "ЦРДЦ" се налази на врху листе најбољих кинеских предузећа из области геотехничких истраживања и пројектовања и спада у високо-технолошка предузећа препозната од стране кинеске државе.   
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.