Sign In

Састанак на тему реструктурирања "Жељезница Републике Српске": Процес реструктурирања остварио значајан напредак

Објављено:

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић одржао је састанак са руководством „Жељезница Републике Српске", консултантима који су ангажовани на пројекту реструктурирања и члановима тима Јединице за имплементацију и управљање пројектом.

На састанку је разговарано о провођењу преузетих обавеза и одређивању даљих корака, методологије и законом прописаних активности када је ријеч о реструктурирању „Жељезница Републике Српске",  у складу са сагласношћу Свјетске банке на продужетак трајања кредита из међународног споразума у оквиру пројекта реструктурирања, која је добијена у децембру прошле године.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је да је реструктурирање „Жељезница" изузетно сложен процес, али да је процес реструктурирања до сада остварио значајан напредак и да су видљиви резултати имплементације предложених мјера и активности.

Министар Чубриловић навео је да је процес реструктурирања један од приоритета Владе Републике Српске, са циљем успостављања система који је финансијски одржив и профитабилан.

Саговорници су оцијенили да се процес реструктурирања „Жељезница Републике Српске" проводи одговорно, уз поштовање законских процедура, уз подршку Министарства саобраћаја и веза, Владе Српске и надзор Свјетске банке - која је достигнути степен реализације пројекта оцијенила задовољавајућим. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.