Sign In

Бањалука: Министарке Јујић и Обрадовић: Постигнут изузетно висок степен сарадње ресорних министарстава Републике Српске и Републике Србије

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић и министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Марија Обрадовић, разговарале су данас у Бањалуци о наставку сарадње два министарства, која је озваничена потписивањем Меморандума о сарадњи још у јуну 2019. године. 

Сарадња је успостављена у области реформе јавне управе, управљања људским ресурсима, стручног усавршавања, инспекцијског надзора и матичних књига. Министарке Јујић и Обрадовић су истакле важност размјене искустава, знања и добрих пракси за реализацију  Меморандума о сарадњи који спроводи заједничка радна група која је формирана након заједничке сједнице двију Влада.

„У претходном периоду реализовано је низ активности из овога Меморандума. 
Представници ресорног Министарства присуствовали су Регионалној конференцији о модернизацији јавне управе, одржан је онлајн састанак на тему ЕУ интеграције, међународна сарадња и пројекти, радионица посвећена реформи јавне управе, програму за реформу система локалне самоуправе и улоге јединица локалне сампоуправе у процесу реформе јавне управе“ , истакла је министарка Јујић током састанка и додала да су представници Министарства управе и локалне самоуправе били учеснци радионице на тему система стручног усавршавања запослених у јавној управи Републике Србије те професионализације и деполитизације управе. 

Министарка Јујић је подсјетила да је уприличена и студијска посјета Министарству државне управе и локалне самоуправе Србије и Националној академији за јавну управу те да су недавно размјењена искуства и добре праксе у вези положаја и организације управне инспекције у Републици Србији и Републици Српској те поступак инспекцијског надзора.

„Нас две смо показале како две жене на челу министарстава која имају пред собом велики посао – реформу јавне управе, могу да убрзају и интензивирају сарадњу“, поручила је министарка Обрадовић, која је изразила задовољство интензивном сарадњом запослених у министарствима и испуњеношћу циљева из Акционог плана за 2021/22. годину, као и размјеном искустава и добрих пракси у области система јавне управе Србије и Српске.
 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.