Sign In

Министарка Јујић: Градишка - примјер локалним самоуправама у Српској

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић похвалила је данас Градску управу Градишка када је ријеч о уносу података у централну базу другог примјерка матичних књига.

Она је рекла да је Градишка једна од јединица локалне самоуправе која је за примјер многима у Републици Српској по свом раду и када је ријеч о запосленима и градоначелнику.

"У посљедњих годину дана за 36 одсто повећана је верификација у централну базу", истакла је Јујићева и нагласила да ће матичари у четвртак, 29. јула, присуствовати онлајн обуци у оквиру пројекта "Е-бебе", односно електронска пријава новорођенчета.

Јујићева је појаснила да ће родитељи први родни лист, увјерење о држављанству и здравствену књижицу новорођенчета убудуће добијати на кућну адресу.

Она је рекла да је данашњу посјету искористила да подржи масовну вакцинацију у Републици Српској и Градишци, гдје је посјетила вакцинални пункт у Културном центру.

"Позивам све грађане да се вакцинишу и на тај начин докажу да брину о своме здрављу и здрављу других", истакла је Јујићева и додала да је тренутна епидемиолошка ситуација у Српској стабилна, али да се не зна шта доноси јесен и због тога је јако важно да се вакцинише што већи број грађана.

Министарка Јујић је рекла да ће настојати у наредном периоду да обиђе што више јединица локалне самоуправе и да пружи подршку масовној вакцинацији.

„Апелујем на све запослене у управи и локалној самоуправе да се вакцинишу да својим личним примјером покажу да се брину о свом здрављу а и о здрављу других људи",  рекла је она.

Позив за вакцинацију грађана против вируса корона упутио је и градоначелник Градишке Зоран Аџић.

"Позивам све грађане да дођу на вакцинацију и буду одговорни и према себи и према другима", рекао је Аџић и додао да Дом здравља Градишка располаже довољним дозама вакцина.

Аџић је нагласио да се мора бити спремно за нове изазове и таласе ради очувања здравља и привредне активности, што је основ за напредак, како Градишке тако и цијеле Републике Српске.

Он је исказао задовољство данашњом посјетом Јујићеве, током које је добио додатне информације како унаприједити рад Градске управе и још више бити у функцији грађана и привредника.

"Наш циљ је да постанемо и електронска управа, чему ће, свакако, допринијети и пројекат `Е-бебе`", рекао је Аџић и додао да ће се Градишка активно укључити у тај пројекат, као и све друге који долазе са нивоа Владе Републике Српске и имају за циљ унапређење рада Градске управе.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.