Sign In

Одржана заједничка радионица са колегама из Србије

Објављено:

Представници Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, одржали су радионицу на којој су представљена искуства и добре праксе Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије везане за област стручних испита у дјелокругу Министарства, са фокусом на испит за инспектора и испит за комуналног милиционара. Такође, размијењена су искуства и добре праксе везане за положај и организацију управне инспекције у Републици Србији и Републици Српској, те поступак инспекцијског надзора.

Ова радионица  представља наставак успјешне сарадње два министарства која је успостављена закључивањем Меморандума о сарадњи између два министарства, а у циљу јачања партнерства између страна потписница и успостављања оквира за одрживу и динамичну сарадњу у области реформе јавне управе, управљања људским ресурсима, стручног усавршавања, инспекцијског надзора и матичних књига.

Поред представника два министарства, онлајн радионици су присуствовали представници Агенције за државну управу Републике Српске.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.