Sign In

НС РС-Министарка Јујић: Успоставити јединствен систем управљања одрживим развојем

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић рекла је да је циљ Нацрта закона о стратешком планирању и управљању развојем у Српској,који је усвојен у парламенту Српске, успостављање јединственог и функционалног система планирања и управљања одрживим развојем у Републици.

Министарка Јујић је навела да се овим законом уређују носиоци послова стратешког планирања и управљања развојем у Српској, успоставља координација овог процеса између републичких органа управе и јединица локалне самоуправе, те обезбјеђује међусобна усклађеност стратешких и спроведбених докумената.

"Успоставља се Савјет за развој Републике Српске као савјетодавно тијело у процесима стратешког планирања и управљања развојем и прописује обавеза вредновања стратешких докумената с циљем оцјене њиховог квалитета, напретка и утицаја", истакла је министарка Јујић.

Успостављањем система стратешког планирања и управљања биће омогућен и лакши приступ фондовима ЕУ и побољшана искориштеност ванбуџетских средстава за финансирање развојних пројеката, наводи се у образложењу овог нацрта закона. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.