Sign In

Честитка поводом Дана Републике: Нека ова прослава буде трајни завјет најбољим синовима Републике Српске

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас Дан Републике, уз поруку да је Република Српска трајни завјет њених најбољих синова, који су своје животе уградили у њене темеље.

„У своје лично име, и у име Владе Републике Српске, од срца вам честитам Дан Републике. У души и срцу сваког нашег човјека, Дан Републике представља дан националног поноса, дан када славимо једно од највећих националних достигнућа српског народа у његовој новијој историји.

Рођена у турбулентним, преломним временима, стасала кроз борбу за одбрану свог народа, Република Српска данас, у миру, остаје трајни залог сваког човјека који је носи у срцу.

Она је наш заједнички дом, израз наше воље да останемо и опстанемо на својим огњиштима. Оно што носимо у срцима, ниједна неправедна одлука, ниједан суд, ниједан појединац не може да избрише.

Зато, свечано и достојанствено, обиљежимо 31. рођендан наше Отаџбине, дајући завјет њеним најбољим синовима да Република Српска, упркос немалим изазовима, остаје трајна и непорецива уставна категорија.

Данас, Република Српска се брани истрајним инсистирањем на тековинама Дејтонског мировног споразума, те сталним унапређењем квалитета живота свих својих грађана.

Срећан вам Дан Републике!", наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

 

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.