Sign In

Честитка поводом школског празника - Светог Саве

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас честитку ученицима, просвјетниим радницима и свим запосленим у образовању, поводом школске славе – Светог Саве.

- У име Владе Републике Српске, и у своје име, честитам вам школску славу – Савиндан. 

Ово је још једна прилика да се, пригодним свечаностима и другим манифестацијама у школама, подсјети на славну традицију, у спомен на немјерљиву заоставштину нашег највећег просвјетитеља.

Нека свечано обиљежавање Савиндана уједно буде и прилика да се укаже на потребу сталног унапређивања и модернизације образовног система, у духу просвјетитељства који нам је у вјечни аманет оставио Свети Сава. 

Данас ће најбољи међу најбољим у школама широм Републике Српске примити симобличне награде и добити заслужно признање за уложени труд и прегалаштво. Нека им ове награде буду додатни подстицај да и у наставку школовања остваре нове успјехе, трудећи се да буду на част и својим родитељима и Републици. 

У настојању да додатно унаприједи положај нових нараштаја, Влада Републике Српска је у годинама иза нас предузела бројне напоре с циљем модернизације образовног система и стимулисања најуспјешнијих, омогућавајући бројне повластице, од стипендија до бесплатног боравка у студентским домовима за све студенте, по чему смо јединствени у региону. 

Надамо се да ће ова година бити обиљежена и новим, значајним улагањима у изградњу нових школских објеката, пружајући на тај начин својеврсан подстрек демографској обнови, која је један од кључних циљева Владе Републике Српске - наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.