Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са делегацијом кинеске компаније "Шандонг"

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањој Луци са делегацијом кинеске компаније „China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd“, која гради ауто пут Бања Лука – Приједор.

Током састанка, констатовано је да се радови на изградњи изводе у складу са предвиђеном динамиком и створеним предусловима, те је најављено да ће на прољеће, са почетком нове грађевинске сезоне, бити додатно интензивирани. 

Предсједник Владе Радован Вишковић истакао је да су, окончењем процеса експропријације на највећем дијелу трасе, испуњени услови да се на прољеће уђе у још интензивније радове. 

Кинеска делегација, на челу са замјеником директора „Шандонга“ Zhang Jianchao, пренијела је да ће до септембра 2023. године бити завршен и идејни пројект наставка овог пута, на траси од Приједора до Новог Града. 

Премијер Вишковић пренио је кинеским партнерима да је, поред ауто пута Бања Лука – Приједор, од посебног приоритета и израда пројектне документације за изградњу будућег брзог пута Бијељина – Соколац, а што је, у складу са раније потписаним меморандумом, такође повјерено овој компанији.

Истовремено, представници „Шандонга“ изразили су интерес и за пројекте у области реконструкције жељезничке инфраструктуре и  потенцијално партнерство и у овој области. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.