Sign In

Делегација Владе Рeпублике Српске у радној посјети Власеници

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић свечано је данас отворио Факултет биотехничких наука универзитета у Источном Сарајеву,  реконструисани објекат Дома здравља и Фабрику за производњу полиетиленских цијеви за воду и гас и предизолованих цијеви за гријање „ИЗО-Екомонт“ д.о.о. Власеница.

Премијер је истакао да су то пројекти веома важни за Власеницу, околне општине и цијелу Републику Српску. Захвалио се приватним инвеститорима захваљујућим чијим инвестицијама је омогућено отварање Фабрике за производњу полиетиленских цијеви за воду и гас и предизолованих цијеви за гријање „ИЗО-Екомонт“ д.о.о. и додао да ће то поспјешити запошљавање у Власеници.

Након састанка са начелником општине Младеном Поповићем премијер Џомбић је изјавио да је, од 2006. године до данас, Влада Републике Српске издвојила око 15 милиона КМ за инвестиције у општину у Власеница.„Буџет општине је стабилан. Начелник општине је побољшао структуру буџета тако што је преусмјерио материјалне трошкове на социјална давања и инвестиције и као резултат тога реализован је значајан број инвестиција“, рекао је премијер Џомбић

Он је навео да је Влада, за изградњу водовода уложила око 3,4 милиона КМ, те око седам милиона КМ за куповину и докапитализацију предузећа „Игриште“, дрвну индустрију и предузећа „Еластик“.

Додао је да ови колективи раде, али да зависно од колектива до колектива, негдје има резултата, а негдје резултати нису баш онакви какви су очекивани.

„У сваком случају, куповином ових предузећа спасили смо их од даљег пропадања и урушавања, спасила смо их од тога да се не уради нека спекулативна лицитација којом би се имовина на подручју општине купила у бесцјење“, рекао је премијер Џомбић и додао да Влада тражи стратешког партнера који ће моћи више да се позабави иностраним тржиштем и да обезбиједи производњу у овим предузећима.

Он је истакао да је за санацију Дома здравља и куповину разне опреме уложено је око 550.000 КМ, а за санацију средњошколског центра У Власеници 180.000 КМ."Новоотворени Дом здравља је величанствен пројекат и отвориће нове перспективе општине Власеница“, изјавио је премијер Џомбић.

У делегацији Владе Републиике Српске, осим премијера Александра Џомбића, били су и министар здравља и социјалне заштите Ранко Шкрбић, министар просвјете и културе Антон Касиповић и министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић.  

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.