Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала озваничењу наставка радова на изградњи водоводног система „Црно врело”

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелници Бањалуке и Приједора, Игор Радојичић и Миленко Ђаковић, озваничили су данас у Доњем Первану код Бањалуке, наставак радова на изградњи примарног водоводног система "Црно врело".

Премијерка Цвијановић је изразила задовољство што су се стекли услови да буде настављена реализација овог изузетно важног пројекта, који је од великог значаја за Бањалуку и Приједор.

Она је додала да је Влада, након финансирања дијела пројекта који се односи на Приједор, наставила сарадњу са бањалучком Градском управом.

"Одлучили смо да идемо у наставак овог пројекта те смо, од предвиђене транше од два милиона КМ, колико је неопходно за наставак реализације овог пројекта, уплатили 500.000 КМ. У наредном периоду ће се, како то буде потребно за извођење радова, пребацивати и остале транше", рекла је предсједница Цвијановић.

Овом приликом, премијерка је истакла да је ријеч о веома великом пројекту који се финансира комбинацијом различитих извора, те изразила задовољство што и Влада Српске учествује у њему.

Предсједница Цвијановић је нагласила значај овог пројекта за градове Бањалуку и Приједор, који су опредијељени да, у сарадњи са Владом Републике Српске, ријеше и проблеме сеоских подручја.

"Циљ нам је да уједначено радимо на побољшању услова за живот, не само у урбаним зонама, него и у сеоским подручјима. Ово је најбољи начин да се обезбиједи бољи живот свима који живе на селу и који желе ту да остану", изјавила је предсједница Владе Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.