Sign In

Републици Српској испоручено 80.000 доза кинеске вакцине Синофарм

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас испоруци 80.000 доза кинеске вакцине Синофарм у Бањалуци.

Предсједник Владе је истакао да је значајно што је Република Српска у тешком времену успјела да обезбиједи овако велику количину за своје грађане.

Говорећи о вакцинама које су пристигне у претходном периоду, предсједник Владе Радован Вишковић рекао је да Република Српска у мају располаже са најмање 200.000 вакцина.

Предсједник Владе Радован Вишковић изјавио је да је Српска у преговорима са Русима да у наредних 10 до 15 дана добије 100.000 вакцине Спутњик В као прву дозу.

"Може се веома лако десити да Република Српска у мају има и 300.000 доза вакцина што ће омогућити убрзану вакцинацију", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.

Предсједник Владе изразио је захвалност кинеском амбасадору у БиХ Ђи Пингу што је у значајној мјери помогао да Република Српска добије ове вакцине, али је истакао и напоре српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

"Република Српске изразила је интерес за набавком додатних количина кинеске вакцине. Циљ нам је да дођемо у позицију да у наредних неколико мјесеци, највише три, дођемо у позицију да вакцинишемо већи број људи у Републици Српској", рекао је предсједник Владе.

Предсједник Владе Радован Вишковић је навео да ће се тиме заштити здравље грађана, али и омогућити излазак из кризе изазване пандемијом, што треба да ради Влада.

Први контигент кинеске вакцине дочекали су и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и амбасадор Народне Републике Кине у БиХ Ђи Пинг.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.