Sign In

Премијер Вишковић присуствовао у Брчком обиљежавању Дана Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Брчком обиљежавању Дана Републике Српске.


Премијер Вишковић, заједно са предсједником Републике Милорадом Додиком, у име институција Српске, положио је вијенац на Споменик српским браниоцима Брчког, те присуствовао свечаној академији која је одржана у Дому културе.


„Република Српска данас у Брчко дистрикту прославља Дан Републике и шаље само поруке мира, јединства и толеранције“, рекао је премијер Вишковић.


Истакао је да Република Српска има право да слави свој рођендан, те да не обиљежава свој рођендан да би било кога провоцирала.


"Српска има право да обиљежава свој дан настанка. Важно је да је Република Српска настала 9. јануара 1992. године у миру. Први ексцеси који су се десили у БиХ су из априла 1992. године, што значи да је Српска тада већ имала три мјесеца свога постојања. Све оно што неко други слави у БиХ је везано за та несрећна дешавања на простору БиХ, а ми имамо право да славимо наш датум", истакао је премијер Вишковић.


Поновио је да је Српска основана у миру, а тешком муком и великим жртвама одбрањена у ратним дешавањима.


"Ни данас не престају насртаји на Републику Српску, али ми свима поручујемо да ми нисмо реметилачки фактор. Нисмо људи који желимо ексцесе и било какве сукобе. Ми шаљемо поруке мира и свима онима који имају било шта да кажу поводом нашег рођендана ми позивамо да сједнемо, разговарамо и да видимо шта то коме није јасно по питању рођендана Републике Српске", рекао је премијер Вишковић.


Предсједника Владе Радован Вишковић нагласио да ће се 9. јануар - Дан Републике Српске славити и у будућности, наводећи да је то завјет према жртвама које су дате за одбрану Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.