Sign In

Честитка предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића поводом 3. маја - Међународног дана слободе медија

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом 3. маја - Међународног дана слободе медија, упутио је данас честитку свим новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Републици Српској.

„У име Владе Републике Српске и у своје име, поводом 3. маја - Међународног дана слободе медија, упућујем вам искрене честитке, те користим ову прилику да вам се захвалим што сте, у вријеме глобалне пандемије, показали колико је значајна улога медија, посебно за наше грађане који су ималу брзе, тачне и провјерене информације.

У протеклих година дана, сваки дио нашег друштва био је изложен значајним изазовима, а посебно медији, који су у условима изузетно сложене епидемилошке ситуације, имали одговоран задатак да дају правовремене информације које су биле од велике важности за очување здравља становништва.

И у оваквим, сложеним ситуацијама, новинари су, често се и сами излажући опасности, благовремено и аутентично извјештавали јавност о заштити нашег становништва у условима борбе против ове пошасти, и на томе треба сви заједно да им будемо захвални.

Влада Републике Српске наставиће да његује отворен и партнерски однос са свим медијима, пружајући подршку слободи изражавања, која је пресудна за свако демократско друштво, а све с циљем да грађани Републике Српске буду брзо и истинито информисани.

Још једном користим прилику да вам честитам ваш празник и пожелим добро здравље и успјешан рад“, наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.