Sign In

Одржан састанак Главног координационог тима

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас, у Бањалуци, редован састанак Главног координационог тима.

Главни координациони тим захвалио је руководству Руске Федерације на донацији медицинске опреме и материјала, који ће данас бити допремљени на Аеродром Бања Лука, истакавши да ће помоћ из Русије значајно помоћи здравственом сектору Републике Српске у борби против вируса корона.

На данашњем састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српској, анализирано спровођење закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, као и мјере Владе Републике Српске усмјерене на подршку и помоћ привредним субјектима који трпе штете у пословању, узроковане појавом вируса корона.

Главни координациони тим позвао је грађане да буду одговорни и да се стриктно придржавају свих препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона.

Апеловано је и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.