Sign In

Изјава предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића поводом декларације Скупштине Кантона Сарајево

Објављено:

​Декларација Скупштине Кантона Сарајево којом се осуђује дизање три прста у Сарајеву је покушај намјерног изазивања међунационалне нетрпељивости и омаловажавања идентитета српског народа.


На овај начин не постиже се ништа добро, већ се додатно продубљује неповјерење међу народима у БиХ и подстиче нетрпељивост, те намјерно изазивање реакције српског народа.


Три прста су симбол Оца, Сина и Духа Светога, Срби се крсте с три прста и тако ће остати, и ниједна декларација то не може да забрани.


Политичари из СДА, која је покренула усвајање ове декларације у Скупштини Кантона Сарајево, нису тиме учинили ништа добро, нити је то добра порука ни бошњачком ни српском народу.


Исфрустрирана изборним поразом, СДА покушава да овако бесмисленим, али веома увредљивим политичким потезима, у јавности и код бошњачког народа осигура некакве јефтине политичке поене. Међутим, на овај начин СДА губи кредибилитет, прије свега код бошњачког народа, али и код озбиљних политичких партија.


На овакву декларацију може се одговорити сличном декларацијом у једној од општина у Српској, али политикама у Републици Српској није циљ вријеђање и омаловажавање других народа, него достојанствен партнерски однос и унапређење политичког и привредноог амбијента  са онима који желе добро свим грађанима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.