Sign In

Премијер Вишковић на промоцији кадета 23. класе Полицијске академије и кадета 9. класе за припаднике Специјалне антитерористичке јединице

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Залужанима код Бањалуке, промоцији кадета 23. класе Полицијске академије и кадета 9. класе за припаднике Специјалне антитерористичке јединице.


Премијер Вишковић честитао је младим кадетима, те нагласио да од младих припадника Министарства унутрашњих послова Српске очекује да у свом раду и напредовању дају велики допринос очувању и развоју Републике.


Предсједник Вчаде Републике Српске је истакао да је поносан на опремљеност Центра за обуку МУП-а у Залужанима у који је Српска уложила значајна средства како би био предуслов развоја и школовања припадника МУП-а Републике Српске Српске.


Нагласио је да је поносан што ће ускоро у Центру за обуку бити отворена и нова зграда Полицијске академије, гдје ће услови за школовање нових кадета бити на знатно вишем нивоу.


"У протеклих више од 20 година одшколовали смо близу 3.000 нових полицијских службеника. То ћемо радити и у наредном периоду", истакао је премијер Вишковић.


Нагласио је да је част, обавеза и привилегија носити униформу припадника МУП-а Српске.


"Млади људи послије завршеног школовања имају обезбијеђено радно мјесто. Ту су у Републици Српској и Српска од њих очекује да у даљем школовању, раду и напредовању дају велики допринос очувању, развоју и напретку Српске", нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.


У Центру за обуку МУП-а Српске данас је уприличена промоција 284 кадета 23. класе Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије и шест кадета девете класе за припаднике Специјалне антитерористичке јединице који су успјешно завршили школовање.


Осим премијера Вишковића, промоцији су присуствовали српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, министар унутрашњих послова Српске Синиша Каран и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.