Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo са предсједником Покрајинске владе Војводине Игором Мировићем

Објављено:

​Предсједник владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo je данас у Бањалуци са предсједником Покрајинске Владе Војводине Игором Мировићем.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је Покрајинској влади Војводине и предсједнику Владе Игору Мировићу на помоћи у грађавинском материјалу који је Покрајинска Влада упутила становништву Костајнице за санацију штете од недавног земљотреса.


На састанку је разговарано о могућностима даљег унапређења сарадње између двије владе, те усаглашавању и доношењу акционог плана, с циљем реализације раније потписаног протокола о сарадњи.


Разговарано је о размјени искустава у сфери привлачења страних инвестиција и коришћења средстава из фондова Европске уније и програмима прекограничне сарадње.


Такође, на састанку је договорена заједничка промоција привредних потенцијала Републике Српске и Војводине кроз заједнчике наступе на сајмовима.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић оцијенили су досадашњу сарадњу између Републике Српске и АП Војводине као веома добру, те указали да постоји простор за њено даље унапређење у многим областима, посебено када је ријеч о области привреде, здравству, ИТ сектору, образовању и култури.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.