Sign In

Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске честита свим женама 8. март - Међународни дан жена!

Објављено:

Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске честита свим женама 8. март - Међународни дан жена! Овај дан је дан када се славе економска, политичка и друштвена достигнућа жена и треба да се обиљежава достојанствено и с поштовањем у знак захвалности оним женама које су се бориле за право гласа, право на боље радне услове, право на живот, правду, мир и достојанство за све.

Незаборављајући да је положај жена у друштву и даље тежак те да су им угрожена или у недовољној мјери омогућена основна економска, социјална, политичка и културна права како у јавном и приватном животу, нека овај 8. март, баш овај дан, буде прилика за размишљање о постигнутом напретку, позивање на промјену и слављење дјела храбрости и одлучности обичних жена које су имале изузетну улогу у историји својих земаља и заједница.

У оквиру обиљежавања 8. Марта, подсјећамо и на важност улоге сваког појединца/инке у достизању равноправности, с тога обиљежавање Међународног дана жена је у интересу свих нас и због тога реафирмишемо на овај дан нашу посвећеност поштовања, промовисања и заштите женских људских права и равноправности полова, што представља императив економског и социјалног развоја сваког друштва.

Замислите свијет без предрасуда, стереотипа и дискриминације. Свијет који је разнолик, и праведан, свијет у којем се цијени и слави различитост. Заједно можемо створити стварно равноправан свијет. Срећан Међународни дан жена, срећан 8. март!

Прикључи се глобалној кампањи 2022. године „Хоћеш ли прекинути пристрасност?" #breakthebias #прекинипристрасност и подржи је.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.