Sign In

Oдржан округли сто у оквиру представљања резултата пројекта „Свака жена са инвалидитетом је доживјела неки облик насиља“

Објављено:

Дана 18.07.2022. године у Градишци, одржан је округли сто у оквиру којег су представљени резултати пројекта „Свака жена са инвалидитетом је доживјела неки облик насиља", а којег спроводи удружење ампутираца „УДАС" Градишка, уз подршку Гендер центра Републике Српске.

У оквиру пројекта одржано је 12 радионица за жене са инвалидитетом, од тога 6 психолошких и 6 правних, а које су биле усмјерене на подизање свијести о свим облицима насиља, уз стручну едукацију психолога и правника, те информисање о начину реаговања и поступања на уочено или проживљено насиље.

Циљ организовања округлог стола јесте представљање својеврсних смјерница и закључака до којих се дошло током реализације пројекта, те указивање законодавцима, припадницима извршне власти, али и свих других органа који се баве послом заштите и пружања услуга особама са инвалидитетом, са каквим се све проблемима једна жена са инвалидитетом може суочити и на који начин им помоћи.

Закључено је да су жене са инвалидитетом најчешће жртве психолошког насиља, затим економског и физичког, те да им је неопходна већа подршка шире друштвене заједнице.

Догађају су присуствовали представници републичке и локалне власти, Центра за социјални рад Градишка, Полицијске управе Градишка и Гендер центра, а пројекат је подржан из средстава ФИГАП 2 програма који финансира Шведска развојна агенција СИДА.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.