Sign In

Одржана обука за судије, јавне тужиоце и стручне сараднике

Објављено:

У периоду 23-24.11.2021. године, Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Републике Српске је у сарадњи са Центром за едукацију судија и јавних тужилаца Републике Српске организовао обуку на тему „Изазови у примјени Закона о заштити од насиља у породици Републике Српске". Обука је реализована у склопу ФИГАП II програма финансијски подржаног од стране Краљевине Шведске, коју представља Амбасада Краљевине Шведске у Босни и Херцеговини, путем развојне агенције СИДА.

На обуци су обрађене теме: Истраге кривичних дијела „Насиље у породици", Практични проблеми доказивања кривичног дјела „Насиље у породици" и значај сарадње овлаштених службених лица и тужилаца у фази пријаве извршења насиља у породици, Значај изрицања заштитиних мјера -Обавезан психосоцијални третман и обавезно лијечење од зависности - потенцијал за превенцију насиља, Изазови у примјени Закона о заштити од насиља у породици Републике Српске - судска пракса Основног суда у Бања Луци и Изазови у примјени Закона о заштити од насоља у породици Републике Српске - судска пракса Окружног суда у Бања Луци.

Учесници су током дискусије размијенили искуства у свом раду, као и дошли до значајних закључака за унапређење рада правосудног система у циљу проведбе закона, као и у циљу заштите жртава од насиља у породици.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.