Sign In

Учествовање Гендер центра Републике Српске на едукација за полицијске службенике Полицијске управе Требиње на тему „Јачање капацитета полиције за спречавање сексуалног узнемиравања"

Објављено:

Дана 29.4.2022. године у хотелу SL Industry у Требињу у организацији Удружења „Мрежа жена МУП РС -  RS WPON" одржава се едукација за полицијске службенике Полицијске управе Требиње на тему „Јачање капацитета полиције за спречавање сексуалног узнемиравања". Предавачи на едукацији су представници институција Републике Српске - Гендер центра - Центра за једнакост и равноправност полова РС и Министарства унутрашњих послова РС. Циљ едукације је сензибилизација полицијских службеника и јачање капацитета полицијских службеника у спречавању полног узнемиравања а у складу са нормативним оквирима и законским процедурама поступања полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Кроз наведени пројекат израђена је и одштампана монографија „Полно узнемиравање", аутора Александра Миладиновића, начелника Одјељења за полицијску обуку, Управе за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске, криминалистичка анализа поступања полиције у случају постојања индиција да је извршено кривично дјело Полно узнемиравање, као и промотивни материјали - информативни леци намијењени како полицијским службеницима тако и грађанима.

Наведене активности се реализују кроз пројекат „Јачање капацитета полиције за спречавање сексуалног узнемиравања" који реализује Удружење Мрежа жена МУП РС - RS WPON" уз финансијску подршку Америчке амбасаде у Босни и Херцеговини.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.