Sign In

Радионица дискриминација у правосудној пракси: Изазови утврђивања дискриминације и примјене посебних процедура правила

Објављено:

У периоду 11-12.05.2023. године у Требињу, одржава се обука за судије и тужиоце,  „Дискриминација у правосудној пракси: Изазови утврђивања дискриминације и примјене посебних процедура правила. Ову обуку организују Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Републике Српске, Центар за едукацију судија и јавних тужилаца Републике Српске а уз подршку пројекта „ЕУ за људска права и сузбијање дискриминације у БиХ".

У току обуке биће обрађене теме: Дискриминација као посебан облик незаконитог поступања, Међународни стандрди и правни оквир за сузбијање дискриминације у БиХ, Различитост поступања и забрањени основи дискриминације, Посебне процедурална правила у предметима дискриминације: изазови и пракса судова.

Такође, судије и тужиоци су подијелили своја искуства у предметима дискриминације, односно изазови и пракса судова.

Све ове теме су значајне, јер су судије и тужиоци имали прилику да размијене своја искуства, као и да се упознају са различитим праксама у овој области.

Ова обука је само наставак континуиране сарадње Гендер центра РС и Центра за едукацију судија и јавних тужилаца РС, уз подршку ЕУ.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.