Sign In

Учешће Гендер центра Републике Српске на панел дискусији кроз пројекат „Јачање улоге Савеза општина и градова у Босни и Херцеговини“

Објављено:

Представници Гендер центра - Центра за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске су учествовали на панел дискусији 9. јуна, 2022. године у Сарајеву који су организовали Савез општина и градова Републике Српске и Савез опћина и градова Федерације БиХ, уз подршку Шведског савеза локалних власти и региона (САЛАР). Кроз пројекат „Јачање улоге Савеза општина и градова у Босни и Херцеговини" одржан је низ радионица и консултација са четрнаест чланица из оба савеза на тему унапређења рада институционалних механизама на локалном нивоу, а из перспективе општина и градова и уз сагледавање тренутних могућности јединица локалне самоуправе и увођења принципа равноправности полова. Садржај и препоруке са ових састанака сажети су у три заговарачка алата.

Савез општина и градова Републике Српске је препознао значај  Гендер центра Републике Српске и сарадњу са јединицама локалне самоуправе, те су договорени наредни кораци у унапређењу већ постојеће сарадње и испланиране активности које ће се реализовати кроз рад Савеза и Гендер центра а све у циљу унапређења равноправности полова на локалном нивоу. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.