Sign In

Обиљежавање „Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) – Girls day in ICT! 2016”

Објављено:

​​​​

Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске и ове године обиљежава "Међународни дан дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls Day in ICT! 2016", који је на нашу иницијативу обиљежен први пут у Републици Српској 2011. године. У 2016. години овај дан обиљежавамо у партнерству са Омладинским савјетом Републике Српске.

 

Циљ обиљежавања овог дана је подстицање интересовања дјевојчица, дјевојака и жена, ради повећања њихове видљивости, интересовања и учешћа у образовању, као и професионалним каријерама у иновацијама, техничким, технолошким и ИКТ областима.

 

Гендер центар је ове године у сарадњи са Омладинским савјетом Републике Српске упутио позив свим факултетима, школама, институцијама, истраживачким центарима и ИТ компанијама за обиљежавање овог значајног дана. Такође, припремили смо промотивни материјал у електронској форми (постер и инфо-график постер) који је дистрибуиран путем web портала и друштвених мрежа Гендер центра Републике Српске и Омладинског савјета Републике Српске, у циљу информисања дјевојчица, дјевојака и жена о предностима и могућностима које пружају информационо-комуникационе технологије.

 

О „Међународном дану дјевојчица у ИКТ-у (Girls Day in ICT!)":  Овај дан је установљен на нивоу Уједињених нација и обиљежава се сваке године посљедњег четвртка у априлу мјесецу у циљу промовисања родне равноправности, те оснаживања дјевојчица, дјевојака и жена кроз једнаке могућности приступа и учешћа у иновацијама, техничким, технолошким и информационо - комуникационим технологијама (ИКТ). Ове године тај дан је 28. април.

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.