Sign In

Посјета Удружењу жена ''Наша жена'' у Подрашници

Објављено:


Директорица Гендер центра - Центра за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске Мирјана Лукач и начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић су поводом, обиљежавања 15. октобра - Mеђународног дана жена на селу посјетили Удружење жена ''Наша жена'' у Подрашници.

Овом приликом директорица Лукач је истакла да је посјета удружењу организована у поводом 15. октобра - Међународног дана жена на селу, те да Гендер центар Републике Српске обиљежава овај важан датум већ дуги низ година у сарадњи са удружењима жена на селу, институцијама, невладиним организацијама и медијима. До сада смо сваке године организовали сајам у административнмом центру Владе Републике Српске, на којем су жене из удружења представљале своје производе, као и рад удружења, истакла је директорица. "Прошле и ове године сајам нисмо могли  организовати због пандемије и епидемиолошких мјера, те смо се ове године одлучили да посјетимо удружења жена на селу и да поразговарамо о томе које су њихове потребе и на који начин можемо даље унаприједити нашу сарадњу. Такође, истакнут је континуиран рад са женама на селу као и подршка кроз различите програме и пројекте који ће се наставити и у наредном периоду.

"Формирање удружења жена је јако битно јер удружења лакше долазе до пројеката и лакше могу комуницирати са институцијама него жене које саме раде на селу. Ми смо подстицали и утицали на то да се формирају удружења широм Републике", истакла је директорица Лукач.

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић  наглашава да  удружење жена у Подрашници  окупља вриједне жене. "Значајно је да постоје удружења која се баве традиционалном припремом хране и израдом одјеће и обуће коју су у протеклим вијековима користили наши преци. Ми смо ту да им помогнемо и потрудићемо да им дајемо подршку и у будућем периоду", додаје Вођевић.

Предсједница Удружења жена "Наша жена" у Подрашници Борјана Јанковић напоменула је да су захваљујући Влади Републике Српске изградили етно-кућу, музеј у којем су изложиле уникатне предмете мркоњићког краја, те да је јако значајна данашња посјета удружењу.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.