Sign In

Креативним размишљањем до предузетништва жена

Објављено:

У оквиру пројекта "Креативним размишљањем до предузетништва жена", који Гендер центар Републике Српске спроводи у сарадњи са и-дијаспором, Швајцарска, одржан је радни састанак на којем су представљени главни циљеви и активности пројекта.

Састанку су присуствовали представнице Гендер центра Републике Српске, Министарства привреде и предузетништва Републике Српске, те извршни директор и амбасадорица и-дијаспоре.

Пројекат има за циљ да кроз учење и примјену иновативног метода развоја предузетничких идеја – „Design Thinking", оснажи и припреми жене са предузетничким духом да развију и покрену  властити бизнис. У оквиру пројекта предвиђена је реализација бесплатне четвородневне обуке током које ће полазнице имати прилику да се упознају са  методом „Design Thinking" и предузетничким алатима, те да уз интерактиван рад и подршку међународних тренерица из ове области, примјене стечена знања и вјештине у развоју властите пословне идеје. Такође, полазнице обуке имаће прилику да чују искуства успјешних и остварених предузетница, које ће причати о свом путу до успјеха, те да у другој фази пројекта, аплицирају за бесповратна финансијска средства за реализацију пословне идеје и покретање властитог бизниса. Кандидаткињама које буду одабране за додјелу бесповратних средстава биће пружена и менторска подршка у успостављању и развоју властитог бизниса.

На састанку је договорена сарадња и учешће Министарства привреде и предузетништва у спровођењу пројекта у оквиру које ће Министарство пружити стручну и савјетодавну подршку у реализацији пројектних активности.

Састанак је подржан из средстава ФИГАП 2 програма који финансира Краљевина Шведска, путем развојне агенције СИДА, коју представља Амбасада Крањевине Шведске у БиХ.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.