Sign In

Oдржана 114. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

Влада Републике Српске донијела је данас, на 114. сједници, у Бањалуци Одлуку о давању сагласности за реализацију пројекта „Водовод и канализација у општини Билећа". ​

Пројекат, процијењене вриједности 5.000.000 евра, финансирао би се са 2.500.000 евра кредитних средстава Европске инвестиционе банке, док би се преостали износ обезбиједио из бесповратних средстава међународних институција и властитог учешћа Општине.

Општи циљ пројекта је побољшање снабдијевања водом и одвођења отпадне воде у општини Билећа.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности за реализацију пројекта „Реконструкција водовода у општини Петрово".

Пројекат, вриједности до 1.532.000 евра, финансирао би се са 762.000 евра кредитних средстава Европске инвестиционе банке, док би се преостали износ обезбиједио из бесповратних средстава међународних институција и властитог учешћа општине.

Општи циљ пројекта је побољшање снабдијевања водом становништва општине Петрово. Побољшање је неопходно како би се повећала поузданост у испоруци пијаће воде и побољшало пословање јавног комуналног предузећа коме је повјерено одржавање водовода и канализације.

Даља реализација оба пројекта одвијаће се по процедурама у складу са одредбама Уговора о финансирању између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке и правилника о начину и поступку реализације пројеката водоводне и канализационе инфраструктуре у Републици Српској.

Влада Републике Српске усвојила је Нацрт програма рада Владе Републике Српске за 2017. годину.

Влада Републике Српске упознала се са Нацртом  Споразума  између Савјета министара БиХ и Владе Републике Хрватске о утврђивању граничне процедуре за жељезничке  граничне  прелазе Шамац-Славонски Шамац и  Чапљина-Метковић на медитеранском коридору (коридор  Vc).

Задужује се Министарство саобраћаја и веза Републике Српске да са Министарством транспорта и комуникација БиХ и Федералним министарством промета и комуникација БиХ договори  све детаље  Споразума, водећи рачуна да се не нарушава  ентитетска  надлежност.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о Трећем националном извјештају и Другом двогодишњем извјештају о емисијама GHG гасова Босне и Херцеговине у склaду са Оквирном конвенцијом Уједињених нација о климатским промјенама.

Задужује се Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију да настави даљње активности у циљу коначног прихватања Трећег националног извјештаја и Другог двогодишњег извјештају о емисијама GHG гасова Босне и Херцеговине у склaду са Оквирном конвенцијом Уједињених нација о климатским промјенама од стране Секретаријата за климатске промјене у Бону (Њемачка).

Влада Републике Српске усвојила је Извјештај о раду Јавне установе „Воде Српске" за 2016. годину, те донијела Одлуку о давању сагласности на Програм рада и Финансијски план Јавне установе „Воде Српске" за 2017. годину.

Влада Републике Српске усвојила је План послова премјера и оснивање катастра непокретности за 2017. годину.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.