Sign In

Влада Републике Српске одржала 25. радно-консултативну сједницу

Објављено:

​Влада Републике Српске разматрала је данас, на 25. радно-консултативној сједници у Бањалуци, преднацрт закона о државним службеницима и преднацрт закона о руководећим службеницима у републичким органима управе.

Влада је данас разматрала и усвојила радну верзију закона о раду, која ће бити достaвљена социјалним партнерима, како би се у наредном периоду обавиле консултације.

Влада Републике Српске разматрала је и радну верзију Економске политике за 2016. годину која је полазна основа за циљеве и политике у наредној години.

На данашњој сједници, Влада Републике Српске упозната је са Нормативним оквиром за систем локалне самоуправе - нови концепт.

Нормативни оквир за систем локалне самоуправе - нови концепт подразумијева доношење измјена Закона о локалној самоуправи и Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе, које ће Влада Републике Српске разматрати на једној од сљедећих сједница.

На измјенама поменута два закона ангажована је Радна група, коју чине: представници општина и градова, Одбора за локалну самоуправу Народне скупштине Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе, Министарства правде и Министарства унутрашњих послова уз повремено учешће представника Централне изборне комисије БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.