Sign In

Одржана 68. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

​Влада Републике Српске прихватила је, данас на 68. редовној сједници, одржаној у Бањалуци, Приједлог уредбе са законском снагом о допунама Закона о високом образовању.

Министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изјавио је, након сједнице Владе, да ће овом уредбом бити омогућено да буду утврђени другачији испитни рокови, те да се Уредба односи на двије мјере.

"Овим се даје могућност да у условима ванредне ситуације, ванредног стања и другим оправданим ситуацијама министар уз сагласност Владе може упутством да пропише начин на који ће бити организовани испити, као и да може да утврди другачије рокове од оних који су прописани законом који је сада на снази", појаснио је министар Рајчевић.

Уредбом је предвиђено да министар у року од 30 дана од ступања на снагу ове уредбе донесе Упутство о начину организовања испита за вријеме ванредне ситуације или за вријеме ванредног стања.

Министар је подсјетио да је одгођен априлски испитни рок, који је прописан Законом о високом образовању.

"Сада смо жељели да створимо законски основ да можемо да одредимо друге рокове у складу са епидемиолошком ситуацијом. Биће много испитних рокова и нико неће остати оштећен. Испити ће се вјероватно одржавати од јунско-јулског испитног рока па даље", нагласио је Рајчевић.

Према његовим ријечима, циљ Уредбе је да буде омогућено флексибилније дјеловање у условима ванредног стања и у складу са епидемиолошком ситуацијом.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.