Sign In

Одржана 28. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

​Владе Републике Српске донијела је данас на 28. сједници, одржаној у Бањој Луци,  Одлуку о исплати финансијских средстава неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе, у износу од 375.000,00 КМ, за период 01.04 -30.06.2015. године.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о реализацији активности реформе регистрације пословања у Републици Српској.

Задужују се директни учесници јединственог информационог система за регистрацију пословних субјеката (АПИФ, надлежни регистрациони судови и Пореска управа Републике Српске) за финализацију активности у вези његовог несметаног функционисања у пракси.

Задужује се АПИФ, да у сарадњи са Министарством финансија, изврши своје финално реорганизовање у циљу прилагођавања потребама једношалтерског система регистрације пословних субјеката, узимајући у обзир доступне препоруке и искуства из праксе.

Задужује се Министарство правде да у сарадњи са надлежним регистрационим судовима договори план активности везаних за електронску дигитализацију судске регистрационе архиве.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о закључивању Меморандума о разумијевању између града Бијељина, Министарства финансија Републике Српске, Европске банке за обнову и развој и Холандске агенције за развој инфраструктуре у циљу сарадње и координације у погледу реализације Пројекта Бијељина фаза II – Постројење за пречишћавање отпадних вода и проширење водоводне и канализационе мреже.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о мрежи основних школа са приједлогом рационализације.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о савјетодавним активностима Министарства у области пољопривредне  производње.

Влада Републике Српске у цијелости подржава мјере и активности које предузима Министарство путем Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди у циљу приближавања мјера пољопривредне политике према крајњим корисницима, едукације пољопривредника и побољшања њиховог пословања, као и свих других активности усмјерених ка унапређењу пољопривреде и руралног сектора у цјелини.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о оснивању Јавне установе ергела “Вучијак” Прњавор.

Овом oдлуком оснива се Јавна установа ергела “Вучијак” Прњавор, утврђује дјелатност, финансирање, органи управљања и руковођења и начин рада установе.

Оснивач Јавне установе ергела  “Вучијак” Прњавор је Влада Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.