Sign In

Почиње изградња 550 индивидуалних стамбених објеката и 125 станова за избјеглице, расељена лица и повратнике

Објављено:

​Републички секретаријат за расељена лица и миграција у овој години, у оквиру Регионалног стамбеног програма, почеће са изградњом 550 индивидуалних стамбених објеката и 125 станова, укупне вриједности 30 милиона КМ.

,,Од краја прошле године до сада смо изградили 124 стана, спровели процедуру за њихово усељење и вјерујем да ће ова активност бити завршена веома брзо. Ријеч је о 48 станова у Бањалуци, 32 у Градишци, 30 у Бијељини и 14 у Прњавору, чија је вриједност 5,5 милиона КМ", изјавио је вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић.

Он је појаснио да је ријеч о реализацији Регионалног пројекта стамбеног збрињавања и његових потпројеката.

,,У овој години предвиђен је велики инвестициони цикулус и стамбено збрињавање више стотина породица у Републици Српској. Градићемо 550 индивидуланих стамбених објеката у више од 30 локалних заједница, као и 125 станова", рекао је Аћић.

Према његовим ријечима, станови ће бити грађени у шест локалних заједница у Републици Српској.

,,У Бањалуци ћемо изградити 50 станова, Лакташима, Рогатици, Палама, Источном Новом Сарајеву и Требињу по 15 станова за шта ће бити издвојено седам милиона КМ. Надам се да ћемо стамбене објекте завршити почетком наредне године", закључио је Аћић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.