Sign In

Одржан састанак Главног координационог тима

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас, у Бањалуци, редован састанак Главног координационог тима.

Главни координациони тим данас је подржао све мјере Републичког шаба за ванредне ситуације које се односе на дане васкршњих празника, те замолио грађане за разумијевање и поштовање ових мјера.   

На данашњем састанку изражено је задовљство количинама помоћи које је Република Српска до сада добила за борбу против вируса корона, те констатовано да су обезбијеђене и довољне количине личне заштитне опреме.

Главни координациони тим истакао је да је данашња посјета делегације Мађарске веома важна, те захвалио руководству Мађарске на медицинској помоћи која је упућена Републици Српској.

Дата је подршка раду Фонда солидарности за обнову Републике Срспке и констатовано да Фонд располаже са довољно средстава за све планиране активности подршке и помоћи. Истакнуто је да ће институције Републике Српске, након васкршњих празника, наставити да се још интензивније баве економским питањима и мјерама подршке привреди.

Главни координациони тим напоменуо је да су почеле исплате средстава за порезе и доприносе за март 2020. године, за привредне субјекте, који су одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације, били онемогућени да обављају своју дјелатност. За исплату пореза и доприноса за 41.000 радника у реалном сектору, предвиђено је око 17 милиона КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.