Sign In

Делегација Владе Републике Српске разговарала са предстваницима Савеза синдиката Републике Српске о радној верзији Закона о раду

Објављено:

​Делегација Владе Републике Српске разговарала је данас у Бањалуци са предстваницима Савеза синдиката Републике Српске о радној верзији Закона о раду.

Министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић изјавио је да је разговор протекао у коректној атмосфери, те да постоје различита мишљења о концепту и приступу у вези са понуђеним радним материјалом.

"Синдикат има другачији концепт и приступ овом питању у односу на Владу и они су ближе варијанти да се иде на измјене и допуне постојећег Закона о раду у парламенту Српске", рекао је министар Савановић и додао да ће разговори са представницима синдиката бити настављени након што органи Савеза синдиката заузму став која је варијанта за њих прихватљива.

Министар Савановић је истакао да треба наставити разговоре и уложити максималан напор да се усагласи што квалитеттније законско рјешење.

Истакао је да је интерес Владе да се добије закон који ће бити прихватљив за раднике, послодавце, синдикат, Владу, односно закон који ће омогућити веће запошљавање, тржиште рада и инвестирање како би покренуо живот на овом простору.

Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске Велка Оџаковић изјавила је да је за Синдикат неприхватљива понуђена радна верзија новог закона о раду, јер је концептуално такав да се у њему не може ништа побољшати.

"Остало је доста из ранијег текста Закона о раду, али оно што је промијењено урађено је на штету радника. Радници, према овом тексту, не би могли да одлучују ни о чему, па чак ни о цијени свога рада", истакла је Оџаковићева.

Она је рекла да Синдикат није деструктиван јер жели напредак Републике Српске и привреде.

Осим министра Савановића, у делегацији Владе на консултацијама у Административном центру Владе Републике Српске пбили су министар финансија Зоран Тегелтија, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и министар правде Антон Касиповић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.