Sign In

Одржана 108. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

Влада Републике Српске одржала је данас, у Бањалуци, 108. сједницу, којом је предсједавао предсједник Владе Радован Вишковић.

На данашњој сједници, Влада Републике Српске прихватила је Информацију о активностима на категоризацији оштећених објеката и процјени штете од земљотреса у општини Костајница. Влада је задужила Републичку дирекцију за обнову и изградњу да ангажује своје расположиве инжењерске капацитете ради пружања помоћи општини Костајница на категоризацији и процјени штете настале на објектима на подручју општине Костајница, усљед земљотреса који се десио 29.12.2020. године.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију o Идејном пројекту за изградњу и опремање намјенског објекта за пружање здравствене заштите обољелим од малигних болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
Изградњом новог објекта, као посебне организационе јединице у оквиру Универзитетског клиничког центра Републике Српске, створили би се услови за проширивање услуга које би могли пружати пацијентима. Сви пацијенти би били смјештени у истом објекту, олакшала би се дежурства особља, а добила би се и могућност да се води већи број међународних клиничких истраживања. Јачали би мултидисциплинарне тимове у онкологији, развијали експерте УКЦРС, са правима и одговорностима за поједине туморске локализације, формирали и јачали центре у лијечењу појединих туморских локализација за нивое цијеле Републике Српске, уводили нове терапијске протоколе кроз обезбјеђивање нових квалитетних лијекова у онкологији, обезбиједили централно растварање цитостатика, набавили мобилне пумпе за апликацију терапије, портове за апликацију ХТ протокола централним венским путем и осавремени начин апликације терапије.
Идејним пројектом је планирано да се у објекту смјесте Клиника за хематологију, Клиника за онкологију и Клиника за палијативну његу УКЦРС, са азотним танковима за привремено чување матичних ћелија током лијечења пацијената.

Влада Републике Српске упознала се са Информацијом о програмирању акционих докумената за ИПА 3 за 2021. и 2022. годину. Влада Републике Српске задужила је институције Републике Српске да активно учествују у процесу програмирања акционих докумената за ИПА 3 за 2021. и 2022. годину, у сарадњи и координацији са Министарством за европске интеграције и међународну сарадњу.
Влада је задужила институције Републике Српске да активно учествују у процесу програмирања акционих докумената за ИПА 3 за 2021. и 2022. годину у координацији са Министарством за европске интеграције и међународну сарадњу које је поред координације учешћа републичких органа управе у активностима програмирања и реализације ИПА 3 задужено да редовно извјештава Владу о реализацији ИПА 3.
Програмирање пакета ИПА 3 за 2021. и 2022. годину обухвата израду 16 акционих докумената за секторске области правосуђе, унутрашњи послови, реформа јавне управе, регионални развој, транспорт, енергија, те мјере за ублажавање посљедица COVID 19 и друге приоритете. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.