Sign In

Одржана 14. сједница УО Компензационог фонда

Објављено:

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се данас, на 14. сједници у Бањалуци, са Информацијом о суфинансирању капиталних инвестиција у пољопривредној производњи за 2021. годину, те је закључио да су испуњени  услови за додјелу средстава за подршку капиталним инвестицијама у пољопривредној производњи, а ради ублажавање посљедица пандемије вируса корона за 2021. годину. Одобрава се исплата средстава у укупном износу до 6.000.000,00 КМ за потребе суфинансирања капиталних инвестиција у пољопривредној производњи, а у сврху финансијске помоћи произвођачима и прерађивачима за санирање посљедица изазваних вирусом корона (SARS-CoV-2). 

Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и физичко лице донијети Агенција за аграрна плаћања у складу са Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у пољопривредној производњи које је донијело Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

На данашњој сједници, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је Информацију о потреби обезбјеђивања финансијских средстава за набавку додатних количина вакцина за спровођење процеса вакцинације против COVID-19 у Републици Српској.
Одобравају се финансијска средства у износу од 7.257.600,00КМ без ПДВ-а (8.491.392,00КМ са укљученим ПДВ-ом) за набавку 160.000 доза вакцина против COVID-19 за вакцинацију 80.000 лица, а ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске се задужује да изврши набавку вакцина. Такође, ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске је дужан да о реализацији поменуте набавке редовно информише Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске. 

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се са Информацијом о потреби за додатним средствима за набавку тестова за доказивање антитијела анти-SARS-CoV-A (IgM и IgG).
Одобравају се новчана средства у укупном износу од 300.000,00 КМ (урачунат ПДВ-е) за набавку тестова за доказивање антитијела анти-SARS-CoV-A (IgM и IgG).  

Такође, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске се упознао са Информацијом о  пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера у периоду од 01.02. до 28.02.2021. године из средстава Компензационог фонда Републике Српске.
Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 168.079,00 KM у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона (SARS-CoV-2) по основу искориштених туристичких ваучера у периоду 01.02. до 28.02.2021. године за 31 пословни субјекат.
Управни одбор Компензционог фонда је закључио да је Министарство трговине и туризма доставило Списак пословних субјеката који испуњавају услове за рефундацију средстава о основу искориштених туристичких ваучера у  периоду 01.02. до 28.02.2021. године у складу са Уредбом о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима.

На данашњој сједници, Управни одбор Компензационог фонда утврдио је Приједлог Уредбе о додјели средстава за санирање посљедица пандемије вируса корона за март 2021. године, који ће доставити Влади Републике Српске на разматрање и усвајање.
Уредбом се уређују корисници средстава, услови за додјелу средстава, као и друга питања од значаја за остваривање права на додјелу средстава за санирање посљедица пандемије вируса корона за март 2021. године.
Предложена Уредба произашла је из потребе да се помогне привредним субјектима и другим правним лицима који нису могли обављати регистровану дјелатност у марту 2021. године дуже од пет дана, у циљу санирања посљедица пандемије вируса корона на њихово пословање.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.