Sign In

Одржана 79. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 79. сједницу на којој је донио Закључак којим се од четвртка, 08.04.2021. године, допушта рад фитнес центрима (фитнес клубови, боди - билдинг клубови и слични објекти), као и рад свим приређивачима игара на срећу.

Републички штаб данас је разматрао и могућност да се од наредног понедјељка настави одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од 6. до 9. разреда основних школа, као и одвијање васпитно-образовног рада у просторијама средњих школа и високошколских установа.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о организовању процеса рада јавних здравствених установа за вријеме трајања ванредне ситуације изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, којим се уређује организовање процеса рада и ангажовање лица запослених у јавним здравственим установама Републике Српске, распоред радног времена, кориштење одмора између два узастопна радна дана, седмичног одмора и годишњег одмора за вријеме трајања ванредне ситуације изазване пандемијом новог вируса корона (COVID-19) у Републици Српској.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Наредбу којом наређује Штабу за ванредне ситуације Града Бања Лука да, у складу са чланом 46. Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама, а имајући у виду погоршану, како епидемиолошку тако и хигијенску ситуацију у Граду Бања Лука, предузме све неопходне мјере и радње, с циљем отклањања узрока поремећаја, односно да у цјелости поступи у складу са одредбама Закона о комуналним дјелатностима, како би се омогућило редовно чишћење града и одвоз отпада, а све с циљем спречавања угрожавања животне средине и нарушавања здравља становништва.

НАПОМЕНА: Комплетан текст Закључака и Наредбе Републичког штаба за ванредне ситуације, који су донесени на данашњој сједници, доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти", https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.