Sign In

Одржана 12. сједница Управног одбора Компензационог Фонда Републике Српске

Објављено:

​Управни одбор Компензационог Фонда Републике Српске одобрио је данас, на 12. сједници, у Бањалуци, 15,5 милиона КМ, од чега за набавку заштитне опреме за здравствени сектор од марта до септембра 12 милиона КМ.

Предсједник Управног одбора Компензационог фонда Радован Вишковић изјавио је на конференцији за новинаре, након сједнице, да ће ова средства бити реализована сукцесивно у два лота по тромјесечним потребама и залихама како би здравствени систем Републике Српске на вријеме имао сву потребну заштитну опрему.

Он је подсјетио да је Управни одбор Компензационог Фонда прошле године у септембру донио одлуку о набавци заштитне опреме за здравствени сектор Републике Српске од септембра до марта ове године.

Предсједник Управног одбора Компензационог фонда Радован Вишковић рекао је да је донесена и одлука да Компензациони Фонд са 2,1 милиона КМ исплати обавезе које болнице у Републици Српској имају према добављачима кисеоника.

"У вријеме пандемије вируса корона у суштини једна од кључних ставки код лијечења ковид пацијената је кисеоник због чега је његова потрошња у болницама неколико десетина пута већа него у нормалним условима функционисања и рада", истакао је Предсједник Управног одбора Фонда Радован Вишковић.

Он је рекао да је Компензациони фонд донио одлуку да са 649.993 КМ помогне Болницу "Младен Стојановић" у Приједору, Болницу "Свети врачеви" у Бијељини и Завод "Др Мирослав Зотовић" у Бањалуци за исплату обавеза код проширења болничких капацитета за смјештај ковид пацијената у периоду од новембра до данас.

Према ријечима предсједника Управног одбора Фонда Радована Вишковића Компензациони фонд Републике Српске донио је одлуку и да исплати обавезе на основу Уредбе о ваучерима за помоћ туристичком сектору и угоститељству у Републици Српској у износу од 324.737 КМ закључно са новембром прошле године.

Он је навео да је на основу прошлогодишње уредбе Владе Републике Српске да се хотелијерима и туристичким агенцијама субвенционишу порези и доприноси за три мјесеца у ресорно министарство пристигло 168 захтјева, од чега 99 захтјева у цијелости испуњавају уредбу.

"Врше се одређене провјере и донијели смо одлуку да за 50 пословних субјеката и за око 520 радника који имају уредну документацију и испуњавају све услове по уредби исплатимо 445.074 КМ", истакао је предсједник Управног одбора Фонда Радован Вишковић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.